Pianist

Hanneke van den Dorpel

HannekHanneke studeerde in 2008 af als Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Hanneke heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden op piano van zowel instrumentalisten als vocalisten in veel verschillende settings; van kleinkunst tot musical, van klassiek tot populair. Ze haalt bijzonder veel voldoening uit het zo betrouwbaar en ondersteunend mogelijk begeleiden van het koor en het zo efficiënt mogelijk instuderen van nieuw repertoire. In Patrice van Opstal vond zij daarin een goede partner, want zij voelen elkaar feilloos aan tijdens repetities en concerten. Zo goed dat Hanneke sinds juni 2011 ook bij Patrice’ Pop- Musicalkoor Purmerend als vaste pianist optreedt. Bijzonder aan Vocal Invention noemt Hanneke de gedrevenheid en focus van alle koorleden, de ontspannen sfeer en de enorme gastvrijheid. Het is elke maandag een feestje om naar de repetitie te gaan!

Naast het zelf piano spelen is Hanneke onder andere in te huren als arrangeur en heeft zij haar eigen webshop met koorarrangementen: ChoirTunes.nl.