Vocal Invention treedt op voor vluchtelingen en vrijwilligers

2015-11-22-foto-0Zondagmiddag 22 november heeft van 14.00 tot 15.00 uur een vocaal samenzijn plaats gevonden in de Noorderkerk. Popkoor Vocal Invention heeft in een ongedwongen sfeer opgetreden voor vluchtelingen en vrijwilligers van de noodopvang in het Burgemeester in ’t Veldpark.

2015-11-22-foto-1Er werd een mooi, toepasselijk samengesteld muzikaal programma ten gehore gebracht en elk nummer kreeg een korte uitleg in het Nederlands, Engels en Arabisch.
De nummers, afwisselend ingetogen, dan weer snel en sprankelend, roepen zowel bij het publiek als het koor verschillende emoties op. Emoties van verdriet, maar ook blijheid en vrolijkheid. Het publiek reageert na elk nummer enthousiast en na het concert wordt dankbaar gereageerd en laat men weten het erg leuk en mooi gevonden te hebben. Vooral bij de nummers ‘Africa’, ‘Lullaby’, ‘Angels’ en ‘I Will Survive/Survivor’ was het publiek geraakt, ontroerd of enthousiast.

2015-11-22-foto-3Vocal Invention bracht op deze zondagmiddag afwisseling in de dagelijkse routine van de vluchtelingen. Voor hen de mogelijkheid even niet aan hun situatie te denken. Voor de leden van Vocal Invention, hun dirigent en hun pianiste fijn om op deze manier iets voor deze mensen te kunnen doen.

Foto’s: Meneer de Fotograaf, Zaandam.